Sprankjelicht gaat van start!

De start van Sprankjelicht – psychosociale therapie

Steenwijk, oktober 2021 

Tijdens een sabbatical, nu 5 jaar geleden, kreeg ik de tijd om eens rustig na te denken. Met veel plezier had ik in het ziekenhuis gewerkt en daarna was ik met veel enthousiasme distributiepartner van JEMAKO geweest. En toch was ik met beide gestopt. Naast redenen om ermee te stoppen, waren er dus ook genoeg redenen om ermee te beginnen. Wat was nou de rode draad in mijn leven? Waren er overeenkomsten in deze functies? 

Zo mijmerend werd me opeens iets duidelijk. Als verpleegkundige had ik het zo bijzonder gevonden om te luisteren naar de verhalen van patiënten. Zo ook tijdens een rustige nachtdienst waarbij ik bij een patiënt aan het bed kon zitten en hij vertelde hoe heftig het was om de vorige dag te horen te hebben gekregen dat de kanker zo ver uitgezaaid was dat er niets meer aan gedaan kon worden. 

Of de vrouw die me uitnodigde voor een kopje koffie bij het afleveren van haar JEMAKO bestelling, in tranen haar levensverhaal vertelde. Geraakt was ik door het vele verdriet dat er achter haar zachte gerimpelde gezicht schuilging.

En zo passeerden een aantal herinneringen mijn gedachten en werd langzaam de rode draad helder: het verhaal van een ander te horen. Naast de ander in zijn of haar ‘modderpoel’ te zitten, te luisteren naar verhalen die honderden keren, maar soms ook nog nooit eerder verteld waren. Het wakkerde een verlangen in me aan om hier mijn werk van te maken.

En nu, na 4 jaar studeren, is het dan zover: Sprankjelicht is een feit. De afgelopen jaren zijn niet altijd een gemakkelijke reis geweest, ik mocht mijn eigen levensverhaal ontdekken en steeds dichter groeien naar wie ik diep van binnen ben. Het is, ondanks de moeite, zó waardevol geweest!

Mijn eigen verhaal gaat verder. Zo ook het jouwe. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten! 

 

 

 

Welkom bij Sprankjelicht – psychosociale therapie – omgeving Steenwijk – Overijssel

 

 

CONTACT