Individuele begeleiding en therapie

Wanneer individuele begeleiding of therapie?

Iedereen ontwikkelt door de tijd heen een eigen manier om met moeilijke situaties om te gaan. Deze manier heeft geholpen je weg door het leven te vinden. Ervaringen die je hebt opgedaan tijdens je leven maken hier deel van uit en zorgen voor overtuigingen die vaak onbewust invloed hebben op je gedachten, gevoelens en gedrag.

Er kunnen zich situaties voordoen waarin een deel van deze aangeleerde manier niet meer goed voor je werkt. Je kunt hierdoor het gevoel hebben vast te lopen, wat ongemakkelijk en zeker ook beangstigend kan voelen. Vaak komen dan ook vragen boven die te maken hebben met je identiteit. Wie ben ik eigenlijk?

Tijdens individuele begeleiding of therapie maak ik gebruik van verschillende werkvormen, afgestemd op jou als uniek persoon. Door samen op zoek te gaan naar overtuigingen die jou (onbewust) belemmeren en deze een nieuwe betekenis te geven krijg je inzicht en kan je leren op een andere manier met situaties om te gaan. Door daarbij te kijken naar het verleden, het heden en de toekomst, groei je naar wie jij bent en wilt zijn.

Sprank je licht!

hart van touw

Worstel je met een of meerdere van onderstaande of soortgelijke zorgen, dan kan individuele begeleiding of therapie helpend zijn:

 • Ik heb het gevoel in rondjes te lopen en niet vooruit te komen
 • Ik loop vast in relaties / mijn werk / studie
 • Ik weet niet hoe ik mijn emoties moet uiten
 • Ik ben hooggevoelig en weet niet goed hoe ik ermee om kan gaan
 • Ik heb moeite met het aangeven van mijn grenzen 

 • Ik worstel met (klachten van) een burn-out
 • Gebeurtenissen uit mijn verleden houden me bezig
 • Mijn leven is mislukt, ik weet niet hoe ik verder moet
 • Ik schaam me voor mijn lichaam
 • Ik voel me waardeloos

 • Ik heb het gevoel mezelf kwijt te zijn
 • Ik heb te maken met rouw en verlies
 • Ik voel me onzeker en/of angstig
 • Ik reageer soms anders dan ik zou willen
 • etc. 

Ik bied je graag een plek waar jij mag ZIJN met jouw verhaal.

individuele-begeleiding-en-therapie

Sprankjelicht – psychosociale therapie – omgeving Steenwijk – provincie Overijssel